Recruitment Uitbesteden

Bekijk hier de mogelijkheden tot het uitbesteden van jouw recruitment of recruitment marketing.

Recruitment Uitbesteden

Recruitment is een vak apart en frustrerend genoeg voor veel bedrijven in Nederland (en daarbuiten). Stel je hebt een succesvol installatiebedrijf, het werk stroomt continu binnen, alleen het vinden van nieuwe collega-monteurs is ontzettend moeilijk. In dat geval ben je als bedrijf al gedwongen geld te spenderen aan recruitment en eventueel het inhuren van één of meerdere recruiters.

Dat betekent dat er geld gaat naar het vinden van personeel dat bijvoorbeeld niet geïnvesteerd kan worden in verbeterde processen, nieuwe machines/wagens of marketing en sales.

Het is in dat geval interessant om te overwegen de recruitment uit te besteden aan een partij die dit zo efficiënt mogelijk kan inrichten. Hierdoor kan je als bedrijf ontzettend veel geld besparen op onnodige recruitmentkosten.

Bespaar op de recruitment kosten 

Het komt je misschien wel bekend voor. Er is een urgent personeelstekort en in plaats van na te denken over een goede langetermijnaanpak, besluit iemand in de organisatie maar eens flink geld te investeren in een Indeed- of jobmarketingcampagne, die dan vervolgens te weinig of niets oplevert. In dat geval is er kapitaal verloren gegaan én is het probleem nog steeds niet opgelost. Of er is zodanige nood dat er mensen worden aangenomen die eigenlijk helemaal niet geschikt zijn voor de functie of niet passen in de organisatie. Ook hier kan weer enorm veel kapitaal mee verloren gaan. Denk alleen al aan het afkopen van contracten van medewerkers die niet functioneren of de tijd en energie die er in ontwikkeling geïnvesteerd moet worden.

Recruitment als onderdeel van de bedrijfsvoering

Stel je eens voor dat het mogelijk zou zijn om bovenstaande problemen voor te zijn en te voorkomen. Stel je voor dat er wel een tekort bestaat aan personeel binnen je bedrijf, maar dat dit nooit zo urgent kan worden dat er overhaaste beslissingen genomen moeten worden. Zou dat mogelijk zijn, denk je? En hoe zou dat er dan uitzien? Wat is ervoor nodig om structureel nieuwe collega’s aan te nemen en de recruitmentinvestering zo rendabel mogelijk te maken? Deze (en nog veel meer vragen) kunnen wij samen met jou beantwoorden in een kennismakingsgesprek.

De Kennismaking & Advies

Aan de hand van een uitgebreide kennismaking wordt er een analyse gemaakt van de recruitmentprocessen, de pijnpunten en natuurlijk wordt er in kaart gebracht waar de kansen liggen. Op basis van dit advies kunnen wij een deel of de gehele recruitment uit handen nemen.

Hoe werkt het uitbesteden van de recruitment? 

Wanneer je ervoor kiest (een deel van) de recruitment uit te besteden aan het team van Recruiternext.nl, dan mag je het volgende verwachten:

  • Er wordt een duidelijke aanpak besproken (die onderweg natuurlijk wordt verbeterd en geoptimaliseerd).
  • Er worden dagelijkse taken uit handen van de HR of andere betrokken collega’s genomen (zie hieronder het stukje over dagelijkse recruitmenttaken).
  • Sollicitatiegesprekken en vervolggesprekken worden ingepland en zelfs gevoerd.
  • Er worden jobmarketingcampagnes en recruitmentmarketingcampagnes opgezet.
  • De vacaturesite/werkenbij-website van jouw organisatie wordt beheerd.
  • Open sollicitaties worden opgevolgd.
  • Recruitment ATS-systeem beheren.

Vergeten wij hier een deel van de recruitmentprocessen te benoemen? Dat zou zomaar kunnen. Bespreek dit dan tijdens het gesprek ter kennismaking met één van onze collega’s.

Dagelijkse recruitment taken 

Je kent het wel. Taken die gedaan moeten worden waar de eigen medewerkers eigenlijk te duur voor zijn. Denk aan het online zetten van vacatures, het delen van vacatures in de social media, het online en offline halen van vacatures op vacaturebanken en andere kanalen. Of het uitnodigen van kandidaten voor sollicitatiegesprekken. Wat de taak ook is, wanneer jouw eigen medewerkers hier niet aan toekomen, is het mogelijk om dit uit te besteden aan één van de medewerkers van Recruiternext.nl.

Wat kost het uitbesteden van de recruitment? 

Het uitbesteden van het recruitmentproces kost een vast bedrag per maand. Dit bedrag is afhankelijk van de werkzaamheden. Voor meer informatie neem even contact op via [email protected].

Bekijk ook: 

 

Informatie aanvragen

Informatie aanvragen

Kennismaking inplannen?