Employer Branding Specialist

Lees hier alles over employer branding specialisten en employer branding in het algemeen. 

Wij helpen jou bij het vinden van een Employer Branding Specialist!

Employer Branding Specialist

Wat leuk dat je terecht bent gekomen op Recruiternext.nl. Zelf is Recruiternext.nl een Recruitment Vacaturebank boordevol recruitment vacatures. Vacaturebanken zoals deze maken vaak onderdeel uit van een recruitment marketing strategie. Alleen een goede recruitment marketing strategie kan weer niet los worden gezien van employer branding. Recruitment marketing is namelijk marketing inzetten om verkeer naar je vacatures te krijgen. Alleen employer branding is nodig om vervolgens zoveel mogelijk van die kandidaten om te zetten in sollicitanten. 

Een Employer Branding Specialist nodig? 

Recruiternext.nl specialiseert zich in recruitment en recruitment gerelateerde vacatures. Dat betekent dat wij wekelijks verschillende soorten vacatures publiceren. Waaronder dus vacatures voor bedrijven die employer branding specialisten zoeken. Het is mogelijk om via het netwerk van Recruiternext.nl een vacature of freelance/interim employer branding specialist opdracht te plaatsen. 

Wat is moderne Employer Branding? 

In een arbeidsmarkt waar bedrijven en overheden structureel zitten te springen om nieuwe werknemers is employer branding een steeds grotere rol gaan spelen. Employer branding is erop gericht om onder de aandacht te blijven van (latent) werkzoekenden en goede boodschap over het bedrijf of de organisatie neer te zetten die onderscheidend is. Daarbij moet aandacht worden besteed aan het communiceren van de missie en visie van een organisatie. En natuurlijk wat een organisatie als werkgevers nou precies onderscheid ten opzichte van alle andere werkgevers in diezelfde markt. Vervolgens is het de taak van de employer branding specialist om dit te communiceren en vorm te geven in een plan van aanpak en strategie. 

Wat valt er onder employer branding?

Onder employer branding vallen de volgende taken en verantwoordelijkheden: 

  • Branding (de naam zegt het al): En dus de vormgeving van online content, de werken-bij website en de social media. 
  • Content marketing: Publiceren van interviews met collega’s die iets vertellen over het bedrijf of een vacature. 
  • Social Media: Het bereiken (en prikkelen) van de juiste doelgroep via Social Media. 
  • Beheer/ontwikkeling Werken-bij websites: Een werken-bij website is de landingspagina en dus het visitekaartje van een onderneming en de vacatures. 
  • Analyses en doelgroep onderzoek: In kaart brengen wie er nou wordt gezocht en hoe deze doelgroep bereikt en getriggerd kan worden. 

 

Hoe nu verder? 

Zoek je een employer branding specialist? Dan bieden wij twee opties: 

  1. Een vacature/opdracht plaatsen op Recruiternext.nl: Zie meer informatie hierover. 
  2. Een employer branding specialist inhuren: Neem hierover contact op met ons team via [email protected]

 

Bekijk ook: