Recruitment Marketeer

Recruitment Marketeer nodig? 

Recruitment Marketing in een krappe arbeidsmarkt

De laatste jaren zijn termen als  ”Recruitment Marketing”, ”Job Marketing” en niet te vergeten ”Employer Branding” steeds meer naar voren gekomen als oplossingen voor een krappe arbeidsmarkt. Opvallend om te zien is ook dat steeds meer detacheerders, uitzendbureaus en bemiddelaars recruitment marketing beginnen aan te bieden als dienst. Vaak om het teruglopende aantal plaatsingen op te kunnen vangen (we zien dit voornamelijk bij kleine spelers die niet in staat zijn om online potten te breken en dus kandidaten aan te trekken voor hun opdrachtgevers). Het opvallende is dan ook juist dat dit soort bedrijven steeds meer als ”recruitment marketing bedrijven” de markt optrekken. 

De vraag naar ervaren Recruitment Marketeers

Bedrijven zijn in een krappe arbeidsmarkt gedwongen om (in sommige gevallen) serieuze budgetten vrij te maken om te investeren in recruitment marketing (of job marketing) campagnes. Hierdoor is recruitment marketing en het opzetten van recruitment marketing campagnes een steeds belangrijke vaardigheid geworden. En wordt daarmee steeds meer gezocht in de arbeidsmarkt. 

Wat zijn de juiste vaardigheden? 

Een Recruitment Marketeer zal in eerste instantie ervaring moeten hebben met het opzetten van campagnes op de grote social media kanalen (Instagram, LinkedIn en TikTok). Vaak zien we dat online marketeers vanuit opdrachtgevers steeds de terugkerende vraag krijgen of er ook wat gedaan kan worden om sollicitanten te werven voor de vacatures. En zien we dat een online marketeer zich vervolgens begint te specialiseren in recruitment marketing, om dit vervolgens aan te bieden als een aparte dienst of specialiteit. 

Ben je opzoek naar een Recruitment Marketeer? 

Ben je op zoek naar een recruitment marketeer? Dan is het dus belangrijk om te zoeken naar een online marketeer die veel ervaring heeft met het opzetten van rendabele campagnes via Social Media. Die je vervolgens kan trainen en opleiden tot recruitment marketeer. Of je kan iemand met kennis van de arbeidsmarkt en job marketing zoeken en die vervolgens trainen om campagnes op te zetten in TikTok, Instagram en LinkedIn. 

Welke rol kan Recruiternext.nl hierin spelen? 

Wanneer je op zoek bent naar een Recruitment Marketeer (of recruiter) is het mogelijk om deze vacature of (*eventueel freelance opdracht) te publiceren in het netwerk van Recruiternext.nl. De vacature wordt vervolgens gedeeld in onze nieuwsbrief en social media kanalen. 

Een recruitment marketeer inhuren?

Verder is het mogelijk om een recruitment marketeer in te huren via Recruiternext.nl. Ons team kan jou hierbij ondersteunen. Voor meer informatie over het inhuren van een recruitment marketeer kan je contact opnemen via [email protected].

Ontvang onze nieuwsbrief!

Vacature Plaatsing

Plaats een recruitment vacature/opdracht in ons netwerk! 

Meer weten over de mogelijkheden?