Wat is een goed ATS Systeem voor MKB bedrijven?

Eén van de meest voorkomende vragen vanuit recruiters, HR managers en zelfs recruitment marketeers is welk ATS systeem nou het beste is om mee te werken. 

Zelf heb ik als schrijver van dit artikel geen ervaring met het uitkiezen van ATS systemen voor grote corporates. Wel heb ik voor MKB ondernemingen, uitzendbureaus en welzijnsorganisaties advies gegeven over welk ATS systeem eventueel te gebruiken. 

Op basis van mijn ervaring in de zoektocht naar het juiste ATS systeem voor MKB ondernemingen heb ik dit artikel geschreven. 

Het kan overigens zo zijn dat ik er eentje helemaal over het hoofd heb gezien. Mocht dat zo zijn laat het mij dan even weten via [email protected]. We willen deze lijst zo uitgebreid als mogelijk maken. Zodat ook jij als MKB recruiter of ondernemer de beste keuze kan maken. 

Waar keek ik zelf naar bij het uitkiezen van een ATS systeem? 

Zelf ben ik van mening dat een ATS systeem onderdeel moet zijn van het gehele recruitment ecosysteem van een organisatie. Wat ik daarmee bedoel is dat het ATS niet alleen goed te gebruiken moet zijn voor de recruiter en sollicitant, maar ook eenvoudig geïmplementeerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling met website formulieren, vacaturepagina’s en werken-bij websites. Ook is het fijn als bijvoorbeeld de marketing automation eenvoudig kan worden aangesloten of nog beter als er een Zapier intergratie mogelijk is (Zapier is namelijk ontzettend belangrijk voor het koppelen van allerlei systeem aan jouw ATS systeem). 

Misschien de mogelijkheid tot integreren met andere systemen wel het belangrijkste onderdeel. En dan met name het gemak waarmee er intergraties gemaakt kunnen worden met bijvoorbeeld WordPress, Mailchimp of zelfs Google Sheets. 

De reden dat dit zo belangrijk is is dat het later weer veel geld kan schelen aan customization en handmatige intergraties die door een web developer gemaakt moeten worden. 

Verder was natuurlijk de user interface van het ATS een belangrijk onderdeel in de checklist. 

Als laatste onderdeel is het ook fijn om te zien dat een ATS al flink wat gebruikers heeft. Niets zo vervelend als continu nieuwe collega’s de meest eenvoudige handelen en knoppen te moeten uitleggen. 

Samengevat: 

  • Gebruikersgemak;
  • Intergratie mogelijkheden; 
  • Voldoende user cases. 
 

Misschien vraag je jezelf dan af waarom ik bijvoorbeeld niet ”opties” of ”cv database” benoem als criterium. De reden is dat we er natuurlijk wel vanuit gaan dat we sommige functionaliteiten gewoon mogen verwachten van een systeem. Niets zo irritant als voor allerlei functionaliteiten extra te moeten betalen. 

Recruitee 

Eén van de ATS systemen waar we een ontzettende fan van zijn is Recruitee. De reden dat we Recruitee zo interessant vinden is dat het om te beginnen er gewoon ontzettend goed uit ziet. 

Recruitnow 

Emply

Recruition 

Carerix

Forceflow 

Bullhorn 

Vacature Plaatsing

Plaats een recruitment vacature/opdracht in ons netwerk! 

Ontvang onze nieuwsbrief!