Wat is de beste job board software?

Ben je erover aan het nadenken om een eigen job board of vacaturebank te beginnen? Dan begint voor vele de zoektocht bij het vinden van de juiste job board software. Recruiternext.nl is natuurlijk zelf een job board en in de loop der jaren hebben wij met ons team verschillende pakketten en combinaties van pakketten bekeken. In dit artikel geven we een aantal tips voor het uitkiezen van de juiste job board software. 

Wat voor job board ga je starten? 

Bij het uitkiezen van de juiste job board software is het belangrijk om ook even te kijken naar de situatie. Is het namelijk als extra verdienmodel van bijvoorbeeld een blog of community? Of is het juiste enkel en alleen voor een job board die op zichzelf zal staan? Dit maakt nogal een verschil want in het eerste geval is er vaak al een doelgroep, traffic en interesse in de job board. In het tweede geval zal je als startende job board eigenaar echt hard moeten werken om traffic van werkgevers en werkzoekenden naar het platform te trekken. 

Voorbeeld 1: (job board als onderdeel van een community)

Voornamelijk vakbladen, blogs en de websites van kranten kiezen voor een job board als extra verdienmodel. 

Voorbeelden:  

 

Voorbeeld 2: (op zichzelf staande job board) 

Dit zijn job board van bedrijven die zich helemaal specialiseren in het bij elkaar brengen van online vraag en aanbod in een bepaalde niche binnen de arbeidsmarkt. Vaak zonder andere verdienmodellen maar wel met bijvoorbeeld job alert, nieuwsbrieven en flinke aantallen social media volgers. 

Voorbeelden: 

Waarom is dit verschil belangrijk? 

Het is belangrijk om dit onderscheid te maken zodat je bij het uitkiezen van de juiste software goed weet waar je aan begint. In het geval van bestaande communities en dagbladen is er al een doelgroep én traffic. Waardoor het opschalen van een job board vele malen makkelijker is. En dus alleen de software voldoet. 

In het geval van Voorbeeld 2 zal je als ondernemer of startende job board eigenaar goed moeten kijken hoe je precies traffic naar de website gaat brengen. Met sommige job board software ga je er dan simpelweg niet komen. Je zal dan zo lang bezig zijn om voldoende traffic te krijgen dat je heel moeilijk een winstgevende job board op gang zal krijgen. 

Een lijst van (naar onze mening) de beste job board software 

Hierin hebben wij een lijst gemaakt van de beste job board software. Ontbreekt er volgens jou een nieuw pakket waar wij nog niet mee bekend zijn? Stuur dan even een e-mail naar [email protected]. Dan beoordelen wij dat pakket en nemen we het wellicht mee in deze lijst. 

Waar moet job board software aan voldoen? 

Bij het uitkiezen van job board software zijn er naast de bovengenoemde punten een aantal zaken om rekening mee te houden. 

Hieronder lichten we deze punten toe en we toetsen de software die hieronder wordt genoemd ook aan deze punten. 

  1. Gebruiksgemak. 
  2. Eenvoud van implementatie/installatie. 
  3. Factuur/betaalkoppelingen. 
  4. Herkenbaarheid/design. 
  5. Koppelingen met andere systemen. 

 

Exenzo

In Nederland draaien er bijna 60 job board en vacaturebanken op de software van Exenzo. Naast Exenzo heeft het bedrijf achter Exenzo ook een ander interessante platform. Namelijk Jobmatix, dat is software die zogenaamde programmatic advertising aanbiedt. Waarmee je jouw vacatures eenvoudig en snel over verschillende vacaturesites kan verspreiden. 

Exenzo is eenvoudig te installeren en binnen een paar minuten staat een account online. Exenzo wordt o.a. gebruikt door bedrijven als Vakmedianet en het Financieel Dagblad. 

De voordelen van Exenzo zijn dat het een eenvoudig design heeft wat het heel gebruiksvriendelijk maakt voor zowel werkzoekenden als bedrijven. Daarnaast biedt Exenzo kosteloos te mogelijkheid aan om de ”solliciteer knop” door te verwijzen naar de vacaturepagina van de eindklant. Het is daarbij ook nog eens heel eenvoudig om daarbij utm parameter toe te voegen waarmee data van en naar de vacature van de klant kan worden bijgehouden. Verder is Exenzo te intergreren met een aantal verschillende e-mailmarketing programma’s zoals MailChimp. Als laatst heeft Exenzo een api documentatie die eenvoudig te begrijpen is en kosteloos te gebruiken. Bij andere job board software komt het nog wel eens voor dat je dit nog apart moet kopen of dat hier verschillende pakketten in zijn. 

Jobboard Fire 

Job board Fire is flink aan de weg aan het timmeren en is voornamelijk in Amerika flink aan het groeien. Job board Fire wordt voornamelijk gebruikt door al bestaande communities. Dat is ook belangrijk om rekening mee te houden want Job board Fire is als puur job board systeem goed alleen heeft niet zoals Exenzo de functionaliteiten voor een blog of het eenvoudig aanmaken van landingspagina’s. 

Wat Job board Fire zo fijn maakt is dat het echt ontzettend eenvoudig te gebruiken is. Zeker voor mensen die ervaring hebben met Shopify is het heel herkenbaar. Stripe is eenvoudig te connecten en het proces van account aanmaken tot vacature plaatsen en afrekenen is ontzettend eenvoudig. Dat geeft op zich weer een grotere kans op hogere conversies. 

WP Job Manager

Eén van onze favorieten voor het starten van een job board is WP job manager. WP job manager kost slechts eenmalig €70,00 en is eenvoudig te installeren en in gebruik te nemen. Het biedt bij lange na niet de functionaliteiten van de twee programma’s die hierboven worden omschreven. Echter helpt het wel om er snel achter te komen of het idee van jouw job board ook daadwerkelijk kan aanslaan in jouw niche. In een later stadium kan je er dan voor kiezen om over te stappen op bijvoorbeeld Exenzo of Exenzo te koppelen met jouw al bestaande WordPress website (WP Job Manager is namelijk een WordPress plugin).  

Je eigen job board (vacaturebank) beginnen? 

Overweeg jij om een eigen job board of vacaturebank te beginnen? En wil je daar wat hulp en advies bij ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team via [email protected]. Samen kijken we naar jouw idee, de niche en welke software hier het beste op aansluit. 

Vacature Plaatsing

Plaats een recruitment vacature/opdracht in ons netwerk! 

Ontvang onze nieuwsbrief!