Vijf tips voor een Freelance Recruiter

2 dec. 2021 @ 12:22

Vijf tips voor een Freelance Recruiter

Welkom op Recruiternext.nl. Wij zijn een online jobboard met een focus op recruitment vacatures, HR-vacatures en vacatures voor corporate recruiters. Daarnaast hebben wij een flink aanbod van freelance opdrachten voor recruiters en HR-professionals.

Tegenwoordig worden recruiters steeds vaker op freelancebasis ingehuurd voor zowel grote corporates als ook kleinere bedrijven. Het freelancen heeft voor recruiters voordelen én nadelen. Het inhuren van een freelance recruiters heeft ook verschillende voor- en nadelen.

In dit artikel gaan we dieper in op wat de freelance constructie te bieden heeft voor recruiters en de inhurende bedrijven. Heb jij na het lezen vragen over de constructie? Of zoek je een freelance opdracht? Bekijk dan gewoon onze jobboard of neem even contact met ons op.

Waarom huren bedrijven freelance recruiters in?

De freelance constructie was oorspronkelijk bedoeld om bedrijven de mogelijkheid te bieden om tijdelijk een professional in te kunnen huren. Daarbij was dan het voordeel dat een bedrijf alleen voor de duur van het project of de opdracht verplicht was de freelancer te betalen.

Tegenwoordig is dit nog steeds de voornaamste reden waarom bedrijven bij een freelance recruiter uitkomen. Zeker grotere bedrijven hebben te maken met het flink op- en afschalen van afdelingen en projecten. Waarbij er dus continue nieuwe medewerkers aangetrokken moeten worden, maar ook weer vertrekken. Stel een bedrijf is bezig om een nieuw softwareproduct in de markt te zetten. Om dit voor elkaar te krijgen is er vaak nieuwe kennis nodig om dit intern te kunnen ontwikkelen. Om snel te schakelen is er in dit voorbeeld een recruiter nodig die in drie tot zes maanden tijd meerdere software developers kan aantrekken.

In dit voorbeeld is er dus een grote kans dat deze recruiter na drie tot zes maanden overbodig zal raken. In dit geval is het dan beter om een recruiter op freelancebasis aan te trekken. De recruiter wordt dan voor de duur van het project ingehuurd. Wanneer het project ten einde komt, heeft het bedrijf geen verplichting, en kan het de recruiter laten gaan.

Wanneer we dit opsommen zijn er voor een bedrijf een aantal voordelen aan een freelance recruiter:

  1. Tijdelijk professionele ondersteuning bij een complex project.
  2. Geen werkgeversverplichtingen tijdens en bij aflopen van dit project.
  3. Specifieke kennis snel in huis zonder iemand ervoor vast te hoeven aantrekken.

Wat zijn de tarieven van een freelance recruiter?

De tarieven kunnen wij niet zwart/wit antwoord op geven. Maar wat we in de praktijk zien is dat er recruiters door uitzendbureaus en detacheerders worden ingehuurd. Soms al vanaf €30,00 per uur met uitloop naar €60,00 per uur. Maar wanneer we kijken naar corporate recruiters of inhouse recruiters bij grote organisaties loopt het al snel richting de €80,00 per uur met uitloop naar soms wel €120,00 per uur. Dit zijn dan bedragen exclusief 21% btw.

Waarom aan de slag gaan als freelance recruiter?

Recruitment is een vak! Er stromen jaarlijks veel nieuwe recruiters in bij bedrijven, MKB-bedrijven, uitzendbureaus, detacheerders en overheden. De recruitment industrie kent van oorsprong een groot verloop. Eén van deze redenen is dat recruitment niet vaak genoeg als een echt vak wordt beschouwd. Recruiters die het vak recruitment heel serieus nemen, kunnen vaak ver komen binnen de industrie.

In de praktijk zien we dan ook recruiters die een aantal jaren binnen de ICT, techniek of finance hebben gewerkt, op den duur de overstap naar freelance recruiter maken. Wanneer je als freelance recruiter succesvol bent, kan je een bovengemiddeld inkomen verdienen. Met mooie opdrachtgevers, hoge tarieven en moderne projecten.

Uitdaging: Het vinden van opdrachten binnen de recruitment en HR

Het vinden van kwalitatieve opdrachten binnen de recruitment is lastig. Dat is wat ik zelf heb ervaren toen ik nog als freelance recruiter werkte. Ik was vaak afhankelijk van mijn contacten binnen grote bedrijven, en opdrachten die ik ‘’toevallig’’ tegenkwam op LinkedIn. Er was nog niet echt een platform voor het vinden van recruitment opdrachten. Alleen Recruiternext.nl bestond alleen had nog niet voldoende focus op freelance opdrachten. Daarom heb ik besloten om Recruiternext.nl eind 2021 over te nemen van Exenzo uit Breda.

Het doel van Recruiternext.nl is om freelance opdrachten binnen de recruitment en HR veel toegankelijker te maken. Door dit platform in de gaten te houden zal je vaak freelance recruitment opdrachten tegenkomen.